www.udruzenjeknjizarasrbije.org.rs

Школа - School 2016.

Sajam "Škola-School" 2016.

Smotra najboljih knjižarskih postignuća

  • Deveti po redu sajam “Škola-School” u organizaciji Udruženja knjižara Srbije, održan je od  11.  do 13. maja u Belexpo centru u Novom Beogradu.
  • Na 1765 kvadrata ove godine na sajmu je izlagala 41 kompanija na 39 štandova. - Sajam posetilo 513 firmi i posetilaca. – Radno vreme sajma od 10 do 19 časova.

Knjižar - prva sajamska slika

Časopis “Knjižar” predstavio se na ovogodišnjem sajmu kao nikad do sada. Izuzetno kvalitetan broj na velikom broju strana, upakovan svaki primerak časopisa, tim mladih saradnica iz redakcije i preduzeća “Printex”u decentnim poslovnim uniformama koje su vrlo profesionalno komunicirale. Stacioniran na prostoru odmah pored ulaza u sajamsku halu, ovaj tim je bio prva slika koju posetilac uoči u svom obilasku sajma.

Ovogodišnjom sajamskom manifestacijom koja se već etablirala kao najveća u regionu, na najbolji način zaokruženo je knjižarsko proleće. Ako bi se u najkraćem mogao sažeti  opšti utisak sa, sada već uhodane manifestacije, onda je to svakako kreativnost, originalnost i profesionalnost izlagača koji se upravo stalnim inovacijama, domišljatim idejama i profesionalnom posvećenošću bore za svoje mesto pod nevelikim i turbulentnim tržišnim suncem Srbije i regiona.

Iskustvo sticano tokom proteklih godina na minulim sajamskim priredbama, daje vidljive i efektne rezultate na svakom koraku izložbenog prostora. I izlagači i organizatori su iz godine u godinu sve bolji. Kvalitet izloženih proizvoda, dizajn štanda, stilizovane uniforme zaposlenih, ljubaznost domaćina i visoka profesionalnost  u komunikaciji – sve je bilo na veoma visokom nivou, kog se ne bi postidele ni evropske sajamske metropole.

Sajam sve bolji

Najveći broj izlagača i posetilaca pozitivno ocenjuje i samu sajamsku manifestaciju, i izlagačke nastupe, kao i napore organizatora da manifestacija bude sve bolja. zapažaju da su neke od njihovih sugestija koje su iznosili prethodnih godina na stranicama časopisa ili organizatoru lično – uvažene, što visoko vrednuju, uvereni da će Udruženje nastaviti sa osavremenjivanjem priredbe u narednim godinama. Većina ističe veću posećenost u odnosu na prethodne godine i bolji tajming održavanja priredbe koji daje vremena da se organizuje isporuka. Ima i onih koji misle da je prostor postao premali u odnosu na broj zainteresovanih i na količinu eksponata koji svaki pojedinačni izlagač želi da predstavi.

Ono što je sajmu nedostajalo i ove, kao i prošlih godina, je ozbiljnija medijska pokrivenost i nagrade koje ovom sajmu svakako trebaju kao konačna verifikacija ostvarenih rezultata. Učesnici, ljudi bogatog profesionalnog iskustva, i ove, kao i prethodnih godina, ukazali su upravo na ove momente kao ključne nedostatke, uz nadu da će u narednoj godini  biti ispravljeni.

bilo je ovo još jedno uspešno izdanje sajma “Škola-School”, sa epitetom najveće regionalne manifestacije. Posle devet godina samostalnog organizovanja, Udruženje knjižara kao organizator može da bude zadovoljan. Poslovi organizacije postali su uhodani i kao takvi, dobra platforma za planiranje inovacija za narednu godinu  koje će unaprediti ovu knjižarsku smotru i učiniti je još atraktivnijom – i za izlagače i za posetioce. Tim pre što će sledeća smotra najboljih knjižarskih postignuća biti jubilarna – deseta po redu – čime će se zaokružiti prva decenija postojanja.


POZIV

Poštovane kolege,

Obaveštavamo vas da će sajamska manifestacija „ŠKOLA - SCHOOL 2016“ i ove godine biti održana u ekskluzivnom prostoru  „BELEXPO centar“ na Novom Brogradu, u ulici Španskih boraca 74a, u organizaciji Udruženja knjižara Srbije.

Sajamska manifestacija „ŠKOLA – SCHOOL 2016“ trajaće od 11.05.2016.g. do 13.05.2016.g.

Svi zainteresovani za učešće na ovoj sajamskoj manifestaciji, mogu se prijaviti Udruženju knjižara Srbije, Beograd, Venizelosova br.21 ili na tel/fax:011/33-92-216, kontakt osoba  sekretar Udruženja gđa Jasna Stepanović, mob. 060/344 15 05, a nakon čega će biti dostavljena izlagačka prijava.

Cene zakupa izlagačkog prostora su:

- oprema Octagonal .............  5.700,00din. po 1m2

- oprema Maxima light..........  6.000,00din. po 1m2

Izlagači, članovi UKS-a, ostvaruju pravo na popust od 10% ukolilo su platili članarinu za 2016.g.

Molimo vas da se pridržavate sledećih uputstava:


Prijave za učešće  izlagača na sajmu će, od strane organizatora (UKS-a), biti dostavljene izlagačima u elektronskoj formi.

Molimo vas da popunjenu i overenu prijavu u 3 (tri) primerka dostavite sekretaru UKS-a najkasnije do 31.03.2016.g.

Uz prijavu obavezno dostaviti registrovanu menicu i menično ovlašćenje.

Dinamika plaćanja:- 50% od ukupne vrednosti  fakture – najkasnije do 9.04.2016.g.

-  preostalih 50% najkasnije do 29.04.2016.g.

Ukoliko izlagač ne dostavi registrovanu menicu i menično ovlašćenje dužan je da plati ceo iznos zakupa do 18.04.2016.g.

U slučaju odustanka od izlaganja (posle predate prijave i  menice) izlagači  plaćaju:

-50% od ukupne vrednosti zakupa štanda, ukoliko odustanu u periodu od datuma na prijavi do 29. 04.2016.g.

- pun iznos zakupa štanda, ukoliko odustanu u periodu od 29.04.2016.g.do početka sajma


Sve pravne poslove u vezi sa organizacijom sajma obaviće advokat Udruženja g-din. Dejan Stepanović.

Ukoliko niste zainteresovani da izlažete, BUDITE NAŠI GOSTI.

Nadamo se da ćete uzeti učešće  u ovoj prestižnoj i već tradicionalnoj sajamskoj manifestaciji knjižarske struke.

Želimo vam da ostvarite zapažen i uspešan nastup, da učvrstite postojeće i ostvarite nove poslovne veze i kontakte.

Srdačan pozdrav!

Predsednik Udruženja knjižara Srbije

Momčilo JovićPRIJAVA


OBAVEŠTENJE ZA IZLAGAČE

Poštovane kolege,

Radno vreme sajma je od 10.00h do 19.00h. Izlagači će ulaziti 30 minuta ranije i izlaziti iz hale 30 minuta kasnije. Ulaz za posetioce će biti besplatan.

Izlagači mogu ući u halu 10. maja u 12:00h, a istu moramo napustiti 13. maja (razmeštanje zakupljenog prostora će trajati od 18:00h do 20:30h)

Molim cenjene izlagače da 10. maja, kada bi trebalo da započne razmeštanje robe po štandovima, svoja vozila parkiraju dalje od teretnog ulaza i prevoze svoju robu uz pomoć kolica do svog štanda, da ne bi došlo do nepotrebne gužve.

Izlagači koji će doći 11.05.2016. god. mogu ući u prostor hale od 07.00h.

Neophodno je poneti produžne gajtane.

U hali ili kod teretnog ulaza u halu, čekaće vas  sek. gđa Jasna Stepanović (mob. 060 344 15 05) koja će vam pokazati lokaciju štanda i dati vam neophodne informacije.

Ukoliko budete imali nekih primedbi vezano za štand, pribeležite ih i dostavite g-đi Jasni Stepanović.

Vaš logotip pošaljite na e-mail Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. do 20.04.2016.g. u vektorskom obliku ili u tiff-u.

UKS-u je odobren veliki popust za firme koje žele da odsednu (ili vaši gosti) u hotelu „HOLIDAY INN“ (za sobe 1/1 cena je 75 evra, a cena 1/2 iznosi 90 evra)

Za prezentaciju vaše firme u salama hotela, takođe, je odobren popust.

Ove godine možete postaviti svoj baner na ulasku u halu, između dva ulaza, kod portirnice. Ukoliko nemate svoj urađen baner možete kontaktirati firmu „BEOEXPO“.

Za sve dane sajma biće otvoren kafić (hrana i piće).

Svaka firma - izlagač dobiće jedno parking mesto u garaži hotela, molim vas pošaljite sekretaru broj registracije vašeg vozila.

Mogućnost izrade dva tipa štanda:

  1. Postavljanje noseće konstrukcije u Octagonal sistemu (cena 5.700,00 din. po 1 m2)
  2. Postavljanje noseće konstrukcije u Octagonal sistemu, a u frontalnom delu štanda postavljanje konstrukcije Maxima Light  (cena 6.000,00 din. po 1 m2)

Dozvoljena visina konstrukcije pregradnih zidova štanda je 3,0 m. Za postavljanje reklamnih kula, frizova, stubova, zidnih panoa čija visina prelazi 3,0 m, potrebna je saglasnost organizatora sajma i izlagača koji se graniči sa vašom firmom ili ovi elementi moraju biti udaljeni najmanje 1m od granične linije štanda sa susedom.

Izlagač ne sme da postavlja eksponate izvan izložbenog prostora koji je zakupio, sem na prostoru posebno određenom za to (na ulasku u halu, između dva ulaza).

Ujedno vas podsećamo da pozovete svoje komitente.

Želimo vam prijatne sajamske dane i puno poslovnog uspeha!

S poštovanjem, vaš sekretar UKS-a

Jasna Stepanović


 

Sajam "Школа - School" - prijava za učešće:

Grafički prikaz štandova