www.udruzenjeknjizarasrbije.org.rs

PKV na Međunarodnom sajmu u Istanbulu

Privredna komora Vojvodine na Međunarodnom sajmu

kancelarijskog materijala i opreme u Istanbulu

Privredna komora Vojvodine (PKV) je, od 21. do 23. februara 2018. godine, organizovala posetu privredne delegacije Međunarodnom sajmu kancelarijskog materijala i opreme „Istanbul stationery office 2018“ u Istanbulu, koju su činili predstavnici firmi specijalizovanih u trgovini poslovnom galanterijom, reklamnim materijalom, školskim priborom, štampom i drugo („Pangraf“ Stara Pazova, „MIS Comerc“ Zrenjanin, „Jerković MBM“ Novi Sad, „Domi tape“ Šid, „Lampion“ Novi Sad, „Scenso“ Subotica, „ABC Promet“ Novi Sad, „Grafopapir“ Beograd, „Biroline“ Beograd).

Privrednike su predvodili predstavnici PKV – Slavica Hajder, sekretar Udruženja usluga PKV i Milan Stojanov, samostalni stručni saradnik za međunarodnu saradnju PKV.

„Kao treći najveći sajam na svetu u oblasti kancelarijskog materijala i knjižara, u broju novih izlagača, ostvario je rast od 45 odsto u odnosu na ranije godine, što je dokaz da se interesovanje za ovim sajmom svake godine povećava. Na sajmu je predstavljena kvalitetna ponuda materijala i opreme za kancelarije, poklone i promotivne materijale, školski pribor, igračke i edukativne igre, pribor i oprema za knjižare, od strane renomiranih turskih , iranskih, indijskih, američkih i drugih kompanija. Među izlagačima je bio prisutan i „Optimum“ iz Smederevske Palanke, kompanija koja se bavi proizvodnjom blokovske robe, obrazaca, školskog pribora, registratora i maloprodajom knjižarske robe“, istakla je Slavica Hajder.

Tokom trajanja manifestacije, učesnici su imali priliku da direktno komuniciraju sa kompanijama koje su aktivno učestvovale kao izlagači na sajmu i da se upoznaju sa novim proizvodima i tehnologijama, koje su izlagači predstavili posetiocima sajma.

Slavica Hajder je dodala da je ovaj sajam bio prilika i za, kako kaže, ostvarenje novih poslovnih mogućnosti i uspostavljanje nove saradnje i razmenu iskustava i nove pristupe u oblasti kancelarijskog materijala i knjižarstva.

Organizovan je i sastanak sa Erdoganom Dželadinom, direktorom „Adonis group“ i jednim od organizatora sajma u Istanbulu, a razgovaralo se o nastavku dosadašnje saradnje i u narednom periodu i sa drugim privrednim delatnostima, odnosno njihovim specijalizovanim sajmovima.


Preuzeto iz časopisa "Knjižar"