Paperworld 2012.

Sajam "Paperworld" u Frankfurtu, 2012.

Na sajmu Paperworld 2012. u Frankfurtu Međunarodno udruženje izdavača magazina specijalizovanih za informisanje i propagandu proizvođača i distributera školskog i kancelarijskog pribora - ISPA dodelilo je tradicionalne nagrade za proizvod godine u 5 kategorija. Glavni i odgovorni urednik časopisa "Knjižar", kao član žirija, učestvovao je u izboru.

Ceremonija dodele nagrada, kojoj je predhodilo glasanje dvadesetpetočlanog žirija sastavljenog od predstavnika magazina - članova IPSA udruženja, održana je 29. januara 2012. na sajmu Paperworld u Frankfurtu. Asocijacija ISPA je 100% nezavisna, a ove godine broj njenih internacionalnih članova povećan je za pet.

Proizvodi izmedju kojih se odlučivalo procenjuju se na osnovu pet kriterijuma: inovativnost, kvalitet, cena, prezentacija i ekološka odgovornost. Nagrada se dodeljuje u pet kategorija:

pisaći pribor

kancelarijski program

školski pribor

reklamni/gift program

i računarska oprema

Na konkurs se mogu prijaviti svi zainteresovani proizvodjači, a obrazac ćete naći na sajtu asocijacije www.ispanet.org. Nagradjeni proizvodi predstavljeni su u svih 25 internacionalnih časopisa, tako da dobitnici nagrade, pored statusa, dobijaju i svetsku promociju bez ikakve naknade.

Najveći svetski sajam papirnog, školskog i kancelarijskog programa sledeće godine će se razgranati u novim pravcima i uz interaktivnu kampanju "moja inspiracija" dobiće sasvim novi izgled - najavljuju sa Frankfurtskog sajma.