www.udruzenjeknjizarasrbije.org.rs

"Knjižar" br.45

"KNJIŽAR" BIRO & EXPO MAGAZINE - BROJ 45; godina XII, 2012., zima.
 

Reč urednika:

Knjižar u međunarodnoj asocijaciji

Kako smo se od samog osnivanja časopisa trudili da vama, našim kolegama i čitaocima, obezbedimo korisne informacije, kvalitetan oglasni prostor, priliku da drugima pokažete čime se bavite i koje su to sve novine u vašim firmama, tako smo, i dalje se trudeći da vam pružimo što kvalitetniju saradnju, prošle godine podneli kandidaturu za članstvo u međunarodnoj asocijaciji ISPA ( International Stationery Press Association ).

Posle jednogodišnjih pregovora, "Knjižar" je zahvaljujući svojoj jedinstvenosti u regionu i kvalitetu koji je po procenama kolega iz inostranstva na zavidnom nivou, dobio zeleno svetlo za ulazak u jednu svetsku organizaciju - Međunarodno udruženje izdavača magazina specijalizovano za informisanje i propagandu proizvođača i distributera školskog i kancelarijskog pribora. Sada možemo da se pohvalimo da podjednako, ruku pod ruku, stojimo uz magazine iz nekih od najrazvijenijih svetskih tržišta, Nemačke, Francuske, Turske, Indije, Meksika, Velike Britanije, Poljske ... Ukupno je 25 časopisa iz sveta u članstvu ove asocijacije - naravno kada brojimo i "Knjižar".

Pitate se verovatno - Šta mi imamo od toga? E pa drage kolege, za Vas će sada posredstvom našeg časopisa čuti ceo svet, jer svaki broj se šalje u zemlje koje imaju svoje članove u ISPA-i. Sve informacije iz sveta, dolaziće kod nas i sve informacije sa našeg tržišta odlaziće u svet. Mislim da smo ovim korakom podigli naš časopis na jedan vrlo visok nivo. Nadamo se da će ovo članstvo biti na obostrano zadovoljstvo, kako naše, tako i Vaše.

Zoran Vučićević, izdavač i glavni i odgovorni urednik časopisa "Knjižar"

KNJIŽAR - Zima 2012.


Teme u ovom broju:

Reklame

Paperworld - specijalan dodatak posvećen Frankfurtskom sajmu

Jubileji - spoj mladosti i tradicije

Knjižareve vesti - Matičar ili problematičar, svadba ili godišnjica braka, Peti "Hijeroglif" otvoren u Nišu, Optimum - godišnja proslava

Predstavljamo - Prošli smo i dobra i loša vremena, Gde on stade - oni produžiše, Knjižarstvo je posao koji volim, Od knjižarstva nema lepšeg posla, Borim se kvalitetnim i kompletnim asortimanom, U knjižarstvu je najbitniji ljudski faktor, Kombinacija poslova za lakši opstanak, Prvi banjski knjižari

Novosti

Tema broja - Grafitne i tehničke olovke, gumice, rezači...

Knjižareve nagrade

Novo u knjižarskom izlogu

Biblioterapija - Lek koji se čita

Pretplatnici