www.udruzenjeknjizarasrbije.org.rs

Slava UKS 2014.

Ove godine, za sve meraklije KRSNA SLAVA U CARSKOM GRADU - domaćin slave: „Tina DD International“ – NIŠ

Čast nam je i zadovoljstvo da Vas ugostimo dana 24.05.2014. godine i pozovemo da svojim prisustvom  uveličate krsnu slavu  „Sv.Ćirilo i Metodije“ u Nišu, u prelepom ambijentu hotela „Grand“4* (hotelu – domaćinu svih reprezentacija evropskog prvenstva u rukometu).

NIŠ - kapija istoka i zapada, raskrsnica Balkana jer spaja zapadnu i severnu Evropu sa južnom Evropom i bliskim istokom, leži na reci Nišavi po kojoj je i dobio ime. Po predanju Nais ili Naissus znači Vilin Grad, što je u vezi sa keltskim poreklom imena i legendom o vili Naisi, po kojoj je reka i dobila ime.

Naissus je i mesto rođenja rimskog cara Konstantina zbog čega je poznat i kao Carski grad.

Napravićemo celodnevni obilazak svih znamenitosti Niša, kao što su:

Tvrđava je najlepše i najočuvanije tursko zdanje iz 17. veka na srednjem Balkanu, izgrađena na desnoj obali Nišave na mestu tadašnjeg Rimskog vojnog utvrđenja. Ima sedmougaonu osnovu i pet kula, a u unutrašnjosti su hamam i barutana.

Čegar se nalazi nadomak Niša. Čuvena Bitka na Čegru desila se pre tačno 205 godina, 31.maja 1809. i u njoj je poginulo 3000 srpskih ustanika na čelu sa hrabrim resavskim vojvodom Stevanom Sinđelićem, ali i makar dvostruko više okupatora.

Odgovor turskog paše na toliki broj poginulih Turaka je sadašnji spomenik:

Ćele Kula, jedinstven u svetu, koji su Turci nakon bitke podigli od lobanja srpskih ustanika.

Spomenik Oslobodiocima Niša podignut u samom centru grada, na trgu Kralja Milana, u znak sećanja na borbe za oslobođenje tokom perioda od 1809-1918, nalazi se na svega 100 metara od hotela Grand.

Logor Crveni krst - spomen muzej 12.februar - na autentičan način i danas svedoči o stradanju srpskog, romskog i jevrejskog stanovništva, komunista, brojnih simpatizera narodnooslobodilačkog pokreta i partizana, koji su bili zatvoreni u njemu tokom nemačke okupacije Srbije od 1941. do 1944. godine.

U okviru kulturnih sadražaja grad Niš može da se pohvali brojnim dešavanjima od internacionalnog i domaćeg značaja kao što su: Filmski susreti, Horske svečanosti, likovna kolonija Sićevo, Nišvill džez festival, Muzičke oktobarske svečanosti, Nisomnija, sajam knjiga i drugi.

ORGANIZACIJA I PROGRAM KRSNE SLAVE

10:00h - 10:30h dolazak gostiju i okupljanje u Parku Svetog Save, ispred Hrama Sv.cara Konstantina i carice Jelene, gde će se obaviti

11:00h – 11:30h sečenje slavskog kolača i primopredaja istog novom domaćinu

12:00h Logor Crveni krst - obilazak

13:00h Spomenik Ćele Kula - obilazak

13:30h Etno ručak (zdrava hrana)

15:00h Spomenik na Čegru - obilazak

16:50h Arheološka sala - razgledanje

18:00h Niška Tvrđava - obilazak

20:00h - 02:30h Grand hotel - bogata svečana večera uz prelep muzički doživljaj

Menu

Cena vaučera po osobi za kompletan aranžman (bez noćenja) iznosi: 4.950 dinara (cena obuhvata: ručak, večera, muzika, ulaznice za muzeje, vodiči).

Za sve goste obezbedili smo povlašćene cene smeštaja u strogom centru grada i to u dva najnovija hotela, na bazi noćenja sa doručkom. Cena po osobi za jednu noć u dvokrevetnim sobama je:

  • Hotel "Grand" - 3.700 dinara
  • Hotel "Rile-men" - 2.000 dinara (na 5 minuta od Hotela Grand)

Važna napomena: Svečanoj večeri u hotelu Grand mogu prisustvovati samo gosti sa plaćenim vaučerom.

Potvrda učešća i uplata željenog aranžmana obavlja se najkasnije do petka 16.05.2014. godine na tekući račun "Tina DD International Niš":

160-363363-73

kod Banke Intesa. Molimo Vas da budete precizni jer moramo znati tačan broj gostiju, kako bi Hotel zbog pripreme hrane i pića za svečanu večeru, pravovremeno imao sve relevatne podatke.

Kontakt telefoni: (Caci)

060/ 606 4000

060/ 609 4000

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Domaćin Krsne slave:

"Tina DD International" Niš

direktor: Jovanović Dragoslav