www.udruzenjeknjizarasrbije.org.rs

"Knjižar" br.42

KNJIŽAR" BIRO & EXPO MAGAZINE - BROJ 42; godina XI, 25.05.2011., proleće.


 

Reč urednika:

"Knjižar" bez novinarskog asa

Svako vreme nosi svoje breme, a breme koje nosi poslovan svet u poslednjim godinama se ponajviše odnosi na odricanje od materijalnih stvari i, može zvučati apsurdno, ali je nažalost istinito, od ljudi. Problemima koje je sa sobom donela ekonomska kriza. Tako je i "Knjižar", suočen sa finansijskom krizom u kojoj se našao, morao da se odrekne najvrednije osobe, čoveka koji je deset godina predano i temeljno iščitavao i doterivao njegove stranice - urednika Zorana Joksimovića...

Zoran Vučićević, izdavač i glavni i odgovorni urednik časopisa "Knjižar"

KNJIŽAR - Leto 2011


Teme u ovom broju:

Aktivnosti udruženja

Prolećni susreti knjižara na Tari

I ovog proleća održani su tradicionalni susreti knjižara, ovaj put na Tari u organizaciji Udruženja knjižara Srbije. Četrdeseti po redu, susreti su protekli u znaku priprema za predstojeću školsku sezonu i, naravno, druženja i dobrog provoda učesnika ove nezaobilazne manifestacije.

Održana redovna Izborna skupština UKS

Tokom četrdesetih susreta knjižara Srbije na Tari održana je i redovna skupština Udruženja knjižara Srbije...


Sajmovi

Istinski praznik umetnosti i kulture

Od 20. do 25. aprila 2011. godine, XXIII medjunarodni sajam, XI bijenale knjige - KNJIGE I UČILA, Centar Skenderija/Sarajevski sajam.


Prezentacije

Stabilo u ruke

U okviru priprema za predstojeću školsku sezonu predstavnici kompanije "Stabilo" za Srbiju, beogradska firma "Marina Compani", održali su edukativnu prezentaciju za svoje saradnike u hotelu "Izvor" u Arandjelovcu 14. maja ove godine.


Predstavljamo

Knjižari u olimpijskom gradu

Kada su u posleratnim godinama rešili da pokrenu sopstveni biznis, Nurija Ćehić, Tarik Vatrić i Ejub Juca, nastavili su sa poslom kojim su se bavili celog života - knjižarstvom. Krenuli su od jednog artikla - papira, da bi danas postali suvlasnici jedne do najvećih knjižarskih firmi u gradu na Miljacki.


Jubileji

Deset godina Officecom - a

Povodom postojanja desetogodišnjice postojanja i uspešnog poslovanja kompanije "Officecom", organizovana je žurka u ekskluzivnom prostoru vile "Jelena" u Beogradu. Uvertira proslave obogaćena je prezentacijom proizvoda odabranih dobavljača , nakon čega je usledila promocija kataloga i, na kraju - nezaboravna zabava.


Biro Expo i Grafima ponovo u istom terminu, od 21. do 24. septembra, prvi put u hali 4, drugoj po veličini na Beogradskom sajmu.


Predstavljamo:

Extra Tropic Trade d.o.o.: Na krilima knjižarstva

Puls office doo: Sopstveni brend - ideja vodilja

Aceco: Kvalitet kao adut u tržišnoj utakmici

Zemlja čuda Olivere Knježević

AC sistem: Dobra organizacija osnova uspeha

Optimum: 16. april 2011. Tamburaško veče


Književne nagrade

Vitalova nagrada Dragoslavu Mihailoviću

Književnu nagradu "Zlatni suncokret" koju dodeljuje fabrika "Vital" u Vrbasu, dobio je Dragoslav Mihailović za zbirku pripovedaka "Preživljavanje", u izdanju beogradskog "Zavoda za udžbenike", saopštio je žiri za dodelu tog značajnog priznanja.

Slobodanu Rakitiću "Zmajeva nagrada"


Novo u knjižarskom izlogu

"Galerijeve vatre" Miiomira Petrovića

"Pisma" Gistav Flober

"Milenijum u Beogradu" Vladimira Pištala


Biblioterapija

(NE)MOĆ lepote

"Ako si u stanju da prepoznaš šta je lepo, to je zato što nosiš lepotu u sebi - svet je ogledalo i svakom čoveku vraća odraz njegovog vlastitog lica."