Susreti knjižara 2012.

POZIV UDRUŽENJA  KNJIŽARA  SRBIJE

na jesenje Susrete knjižara Srbije u Valjevu od 15.11. do 17.11.2012.

Program:

15. NOVEMBAR – PRVI DAN

16.00 - 18.00 - Planirani dolazak u Valjevo i smeštaj u hotel Narcis*
18.00 - Okupljanje učesnika, bilateralni razgovori

*Hotel Narcis je potpuno renoviran 2009. godine. Novo, elegantno i moderno hotelsko zdanje, iako se nalazi u samom centru grada i tzv. BID gradskoj zoni, udaljeno je od ulice, tako da buka ne remeti mir gostiju. U sklopu hotela gostima je obezbeđen parking, wireless internet, u pripremi su mini wellness centar i bazen. Sobe su opremljene LCD televizorom, telefonom, modernim i funkcionalnim nameštajem, savremenim kupatilom (tuš kabina sa hidromasažerima), a većina ima i mini bar.

19.00 - Lagana šetnja gradom, obilazak BID zone (Business Improvement District) (www.bidzonavaljevo.com), važnih gradskih spomenika i poseta Modernoj galeriji Valjevo i postavci poznatog svetskog slikara Ljube Popovića
od 20.00 - Večera u hotelskom restoranu “Panorama” (valjevsko predjelo - duvan čvarci, sir, pršuta, kajmak), više vrsta specijalnih valjevskih gangova), muzički program, noćenje

16. NOVEMBAR - DRUGI DAN

07.00 - 09.30 - Doručak u hotelu
10.00 - 14.00 - Prezentacija proizvoda domaćih i inostranih proizvođača, okrugli sto. Teme:

„Organizacija susreta knjižara u budućnosti“

„Osvrt na školsku sezonu 2012./2013.“

„Pitanja i problemi sa kojima se susreću knjižari u Srbiji“

14.00 - 16.00 - Ručak u nacionalnom restoranu "Zlatibor" u centru Valjeva (čuvena valjevska jagnjetina i prasetina)
16.00 - 18.00 - Organizovani turistički obilazak najvažnijih kulturno-istorijskih spomenika Valjeva, Tešnjar – jedinstvena orijentalna četvrt i stara valjevska čaršija, Narodni muzej Valjevo (najposećeniji muzej u Srbiji, dobitnik najznačajnijeg turističkog priznanja “Turistički cvet” za 2012. godinu) i najstarija građevina u Valjevu – Muselimov konak

18.00 - 20.00 - Slobodno vreme, odmor u hotelu
od 20.00 - Svečana večera u hotelskom restoranu “Panorama” (valjevski meni iznenađenja), muzički i zabavni program
od 02.00 - Noćenje

17. NOVEMBAR - TREĆI DAN

09.00 - Doručak u hotelu
10.00 - Odjavljivanje iz hotela
11.00 - 13.00 - Organizovana poseta manastiru Lelić* (12km od grada) - zadužbini Svetog Nikolaja Velimirovića i poseta Nikolajevom muzeju
13.00 - Polazak ka selu Bujačić (4km od grada) i poznatoj srpskoj vinariji Jelić
13.30 - Dolazak u vinariju Jelić
13.30 - 16.30 - Obilazak vinskog podruma i prostorija za preradu vina, upoznavanje sa proizvodnim procesom vina, uživanje u predivnom ambijentu vinarije uz gurmanski ručak (teletina ispod sača) i degustaciju odabranih vina
od 16.30 - Povratak ka svojim mestima boravka

*Manastir Lelić se nalazi u istoimenom selu blizu Valjeva. Manastir je zadužbina Svetog Vladike Nikolaja Velimirovića. Crkva je skromnog oblika u kome je moravski stil prožet sa novim arhitektonskim rešenjima. Ima oblik krsta sa kupolom iznad centralnog dela hrama. Sagrađena je od kamena, cigle i sige. Ispred crkve je veliki zvonik i crkveni dom. 12. maja 1991. mošti Vladike Nikolaja su prenete iz manastira Sveti Sava u Libertvilu (Ilinois, SAD) u lelićku crkvu. Iste godine otvoren je muzej u krugu manastirske porte posvećen sećanju na episkopa Nikolaja, jednog od najvećih umova Srpske Pravoslavne Crkve.

PAKET 1:  KOMPLETAN TRODNEVNI ARANŽMAN

Cena: 12.000,00 dinara

Šta je uključeno u cenu?

- Dva noćenja sa doručkom (1/1, 1/2 sobe) u hotelu Narcis* u centru grada Valjeva
- Večera uz muzički program, prvi dan susreta
- Ručak u restoranu "Zlatibor" u BID gradskoj zoni, drugi dan susreta
- Ručak u poznatoj srpskoj vinariji Jelić, treći dan susreta
- Privatna poseta i obilazak vinarije Jelić, uz degustaciju odabranih vina
- Svečana večera uz muzički i zabavni program, drugi dan susreta
- Specijalno pripremljene i organizovane posete kulturno-istorijskim lokalitetima
- Ulaznice za sve navedene institucije
- Usluge stručnog vodiča
- Usluge animatora prilikom zabavne večeri
- Osiguranje
- Boravišna taksa

PAKET 2:  DVODNEVNI ARANŽMAN

Cena: 9.500,00 dinara

Šta je uključeno u cenu?

- Jedno noćenje sa doručkom (1/1, 1/2 sobe) u hotelu Narcis* u centru grada Valjeva
- Ručak u restoranu “Zlatibor” u BID gradskoj zoni, drugi dan susreta
- Ručak u poznatoj srpskoj vinariji Jelić, treći dan susreta
- Privatna poseta i obilazak vinarije Jelić, uz degustaciju odabranih vina
- Ulaznice za sve navedene institucije
- Usluge stručnog vodiča
- Usluge animatora prilikom zabavne večeri
- Osiguranje
- Boravišna taksa

PAKET 3:

- Ručak u restoranu "Zlatibor" u BID gradskoj zoni, drugi dan susreta + Organizovana poseta Narodnom muzeju i Muselimovom konaku

Cena: 2.000,00 dinara

PAKET 4:

Cena: 2.000,00 dinara

PAKET 5:

- Jedno noćenje sa doručkom, drugi dan susreta + Svečana večera uz zabavni i muzički program + Organizovana poseta manastiru Lelić + Poseta vinariji Jelić, degustacija vina i gurmanski ručak

Cena: 8.000,00 dinara

PAKET 6:

- Organizovana poseta manastiru Lelić, treći dan susreta + Poseta vinariji Jelić, obilazak podruma, degustacija vina, gurmanski ručak

Cena: 2.500,00 dinara

Molimo poštovane članove Udruženja da se za željeni paket usluga prijave najkasnije do 07. novembra 2012., kako bi svi predviđeni programi Samita mogli da budu na vreme pripremljeni i na adekvatan način organizovani.

Telefoni Udruženja su: 011/339-2216 i 060/344 1505

Kontakt osoba: g-đa Jasna Stepanović.

Uplate aranžmana možete izvršiti na račun Udruženja knjižara Srbije: 145-2643-97 kod poslovne banke „Marfin bank“.

Predsednik Skupštine UKS
Bratislav Marković

napomena: korišćenje izlagačkog štanda za članove Udruženja knjižara je besplatno. Izlagači koji nisu članovi, ovu uslugu plaćaju 2.000,00 dinara.